Ta vara på möjligheterna!

Jag hade egentligen inga större förhoppningar, jag gick ju bara i tvåan och hade lång väg kvar tills jag var helt färdig. Jag gick dit med en förhoppning att träffa människor som jag kunde ha nytta av i mitt nätverk. Jag strosade runt i G-huset och pratade med både företag och studenter. Det var innan jag visste att jag skulle träffa företaget som skulle göra min sommar till en riktigt grym upplevelse.

Det var på Framtidsmässan 2016. Jag gick dit på lunchen mellan två av mina föreläsningar. Jag hade som ambition att utöka nätverk och kanske hitta ett sommarjobb.  Av en ren slump gick jag upp på andra våningen, och där stod dem. Representanterna från ett företag jag hört talas om var riktigt bra, med en intressant affärsidé och de som var på Framtidsmässan var riktigt sköna människor.

De skulle någon vecka efter Framtid anordna en student after-work, så jag skrev upp mig på den med tanken att jag inte skulle ha något att förlora på om jag gick dit.

Dagen för after-worken kom. Jag gick dit och var faktiskt ganska taggad på vad kvällen skulle leda till. Det var ett riktigt trevligt event. VD:n för företaget var där och jag lyckades få rätt mycket tid med honom att prata och sälja in mig själv.

Jag skickade in mitt CV där jag skrev att jag sökte sommarjobb, att jag träffat dem på after-worken och att jag var riktigt taggad på att få lära mig från dem. Det tog inte mer än 1 dag så ringde dem. Jag kom dit på intervju och en vecka senare så var kontrakt påskrivet och sommarjobbet fixat. Jag har en helt fantastisk sommar och de jag fick lära mig under den sommaren bär jag forfarande med mig.

Kvinna, 23 år gammal, läser IT. 

Ta vara på chansen, besök Framtidsmässan den 6/3, 09-15 och börja forma din egen framtid.

Your Framtid begins here!

Lämna ett svar